Hoppa till huvudinnehållet

Oscar Properties begärs i konkurs

Publicerad:
Reporter Johan Espefält
Johan Espefält
johan.espefalt@sla.se
Oscar Properties befinner sig i en ekonomisk kris, men äger fortfarande fastigheten Vidar 1 i Skövde.
Oscar Properties befinner sig i en ekonomisk kris, men äger fortfarande fastigheten Vidar 1 i Skövde. Foto: Johan Espefält

Fastighetsbolaget Oscar Properties har det tufft ekonomiskt och nu begärs företaget i konkurs av ett annat företag i fastighetsbranschen.

Det är Expressen som skriver att bolaget inte har kunnat betala en miljonskuld och att de nu begärs i konkurs av fastighetsföretaget DSAM Sverige AB. Oscar Properties har, enligt kronofogden, inga utmätningsbara tillgångar för att täcka skulden.

– Det gäller en fastighetsaffär där Oscar Properties backade ur, de fullföljde inte affärer. Det är egentligen pengar som ska gå till mäklarna för affären som inte blev av. Vi vet inte än om de har pengar eller inte. Men vi går alltid ”by the book”, säger DSAM Sveriges vd Daniel Özboyaci till Expressen.

Oscar Properties har sålt av ett stort antal fastigheter den senaste tiden och för ett par månader sedan blev det klart att man sålde fastigheten Heimdal 17, det gamla Nordeahuset, i Skövde till Erik Hemberg Fastighets AB i en stor affär.

Däremot äger Oscar Properties fortfarande fastigheten Vidar 1 i centrala Skövde. Det är huset där Swedbank tidigare hade sina lokaler.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFastigheterKonkurserSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.