Hoppa till huvudinnehållet

Stora framgångar för Sahlin Wallenius och U18 landslaget

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Leo Sahlin Wallenius
Leo Sahlin Wallenius Foto: JESPER ZERMAN

Det blev en framgångsrik turnering för Leo Sahlin Wallenius och det svenska U18-landslaget när man i förra veckan spelade en 5-nationsturnering i Plymouth, USA

Totalt spelade det svenska ungdomslandslaget fyra matcher under turneringen.

Sverige inledde turneringen förra tisdagen när man mötte Finland. Det blev en jämn match som Sverige till slut vann på övertid med 6–5.

I den andra matchen ställdes U18-landslaget mot Tjeckien och det blev en riktig urladdning, och svensk vinst med klara 9–4. Det var också i den här matchen Skövdekillen Leo Sahlin Wallenius utmärkte sig mest i poängprotokollet. Sahlin Wallenius stod nämligen för ett mål och tre assist i matchen.

Sverige tog därefter ännu en vinst med 6–5 på övertid. Den här gången mot Schweiz. Leo Sahlin Wallenius svarade för ännu en assist i den här matchen.

Turneringen avslutades för svensk del på söndagen med match mot hemmanationen USA. Där vann Sverige ännu en jämn match, den här gången med 4–3, med ny assist för Leo Sahlin Wallenius som slutade turneringen på 1 mål och 6 assist på fyra matcher.

Artikeltaggar

Ishockey

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.