Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Inför differentierad skatt

Debatt
PUBLICERAD:

Trots att den kommunala servicen är allt sämre, ju längre från tätorterna man kommer så är kommunalskatten densamma. Det är rimligt att den som inte åtnjuter en tjänst eller som har svårare att göra detta, inte betalar lika mycket. En differentierad kommunalskatt skulle också och framförallt fungera som ett incitament för kommunens styrande att satsa i landsbygden, då en ökad servicegrad där skulle generera ökade skatteintäkter.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.